Organisatoren annuleren negende manche Formule E in Moskou

Jérôme D’Ambrosio Foto: Photo News

Organisatoren annuleren negende manche Formule E in Moskou

Print

Wegens onvoorziene omstandigheden in Moskou moet de negende manche van het Formule E-kampioenschap in de Russische hoofdstad geannuleerd worden. Dat meldden de organisatoren vrijdag in een persbericht. De tweede editie van de ePrix van Moskou, voorzien op het Rode Plein, stond gepland voor 4 juni.

“Helaas moeten we de race in Moskou schrappen, omdat enkele wegen onverwachts moesten sluiten. We hebben een aantal alternatieven onderzocht, maar helaas konden we op 4 juni geen oplossing vinden”, laat Alejandro Agag, de promotor van de Formule E, optekenen. “We probeerden ook terug te keren naar Monaco, maar op deze korte termijn viel dat niet meer te organiseren. We richten ons nu op de resterende races van dit seizoen.”

Het Formule E-kampioenschap, uitsluitend voor elektrische bolides, is aan zijn tweede jaargang toe. Jérôme D’Ambrosio (Dragon Racing) neemt als enige Belg doel en staat na zeven manches op de vierde plaats in het klassement. De volgende manche wordt op 21 mei afgewerkt in de Duitse hoofdstad Berlijn. Op 2 en 3 juli staan de twee slotritten in Londen op het programma.

Meer sportnieuws