Khedira minstens twee weken aan de kant door kuitblessure

Foto: Photo News

Khedira minstens twee weken aan de kant door kuitblessure

Print

Sami Khedira ligt in de lappenmand. De 29-jarige middenvelder van Juventus heeft een verrekking in de linkerkuit en moet minstens twee weken rusten. Dat deelde de Italiaanse kampioen vrijdag mee. Verdere medische tests moeten uitwijzen of het EK in gevaar komt voor de Duitse international.

Khedira mist met ‘De Oude Dame’ al sowieso de laatste twee speeldagen in de serie A, op bezoek bij Verona (8 mei) en thuis tegen Sampdoria (14 mei). Achter zijn deelname in de finale van de Italiaanse beker, op 21 mei tegen AC Milan, staat nog een vraagteken. Khedira ondergaat de komende dagen nog medische tests, die uitsluitsel moeten brengen over de precieze ernst van de blessure. Dan zal ook duidelijk worden of de ex-speler van Real Madrid moet vrezen voor zijn EK.

Duitsland speelt zijn groepswedstrijden op het Europees Kampioenschap tegen Oekraïne (12 juni), Polen (16 juni) en Noord-Ierland (21 juni). Bondscoach Löw onthult zijn selectie op 17 mei.

Eerder vrijdag raakte bekend dat ‘die Mannschaft’ het in Frankrijk zonder Ilkay Gündogan moet doen. De Dortmund-speler liep een zware knieblessure op.

Meer sportnieuws