Coquard: “Mijn team heeft veel werk geleverd voor die roze trui, ik ga ze niet afgeven”

Foto: AFP

Coquard: “Mijn team heeft veel werk geleverd voor die roze trui, ik ga ze niet afgeven”

Print

Vorig jaar verloor Bryan Coquard zijn roze leiderstrui in de etappe naar Cassel. Vraag is of dit voor deze editie opnieuw het geval zal zijn. Zijn Direct Energie-ploegmakkers dragen reeds drie dagen het gewicht van de wedstrijd op hun schouders. Uitkijken of ze dat morgen/zaterdag tijdens de ‘koninginnenrit’ van deze Vierdaagse van Duinkerke opnieuw kunnen doen en zo hun kopman zondag in een zetel naar Duinkerke brengen.

“Ik kan weer niet anders beginnen dan mijn ploegmakkers opnieuw van harte te bedanken. Weer hebben zij de koers volledig gecontroleerd en ik kon het voor de derde opeenvolgende keer afmaken”, glunderde Bryan Coquard. “Vorig seizoen hebben we heel moeilijke momenten doorgemaakt. Het was niet zeker of de ploeg wel zou kunnen doorgaan maar uiteindelijk is alles toch in orde gekomen. Dank daarvoor aan onze sponsors en manager Jean-René Bernaudeau.”

“Morgen zal het andere koek worden. We rijden al drie dagen voluit met de ploeg. Zaterdag wacht de lastigste etappe in deze Vierdaagse van Duinkerke. Ik verwacht veel weerwerk van de andere ploegen. Zij zullen mijn roze leiderstrui zeker willen bestoken. Maar wie weet? Ik ga mijn leidersplaats niet zomaar afgeven. Daarvoor heeft mijn team te veel werk geleverd. Verlies ik het roze shirt toch, dan kan ik misschien zondag nog eens uitpakken”

Meer sportnieuws