David Gevaert ontslagen als hoofdcoach van Antwerp

Print

David Gevaert is niet langer hoofdcoach bij R. Antwerp FC. Het bestuur heeft besloten om hem volgend seizoen niet meer te laten starten als trainer van de eerste ploeg.

Antwerp miste op de valreep de promotie naar eerste klasse. Dat kost trainer David Gevaert kennelijk de kop. Via een persbericht laat de club weten dat er “afscheid” van hem wordt genomen “als hoofdcoach”. De komende weken bekijkt Antwerp of Gevaert een andere functie kan krijgen binnen de club. “Iedereen binnen de club staat erop om David te bedanken voor de geleverde inzet dit seizoen”, staat nog te lezen.

De club verzekert wel dat de 47-jarige Gevaert zaterdag aanwezig zal zijn op het festival ‘Antwerp Wonderland’.

Vriend van Decuyper

David Gevaert zal dus maar een seizoen aan de slag zijn geweest als hoofdcoach bij de tweedeklasser. Afgelopen zomer volgde hij de Nederlandse coach Richard Stricker op. Hij kwam over van tweedeprovincialer JV De Pinte.

Gevaert werd binnengehaald door sterke man Patrick Decuyper die hem nog kende van zijn periode bij Zulte Waregem. Daar vervulde hij achtereenvolgens de taken van beloftentrainer, assistent-coach van de eerste ploeg en sportief adviseur. Gevaert begon zijn carrière als physical coach bij RSC Anderlecht. Nadien ging hij als trainer aan de slag bij Eendracht Aalst, Ingelmunster en Racing Waregem. De job van hoofdcoach had hij enkel nog meer uitgeoefend bij teams in lagere reeksen.

Wie Gevaert zal opvolgen als sportieve leider bij het team in de nieuwe reeks 1B is nog niet geweten.

Meer voetbalnieuws