Bryan Coquard is andermaal de snelste in Vierdaagse van Duinkerke

Ook gisteren was Coquard al de snelste. Foto: AFP

Bryan Coquard is andermaal de snelste in Vierdaagse van Duinkerke

Print
De 24-jarige Bryan Coquard heeft vrijdag de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke (Fra/2.BC), met start in Béthune en aankomst na 174 kilometer te Saint Pol sûr Ternesse, gewonnen. Meteen de derde ritzege op rij voor de Fransman. Baptiste Planckaert werd in de massasprint tweede voor de Fransman Rudy Barbier. Olivier Pardini finishte als vijfde. Coquard verstevigt nogmaals zijn leiderspositie en heeft nu 20 seconden voorsprong op Nacer Bouhanni, tweede in het algemeen klassement.

Iljo Keisse toonde zich van bij de start bijzonder bedrijvig en maakte deel uit van een eerste kopgroep met zes renners. Het peloton liet evenwel niet begaan en rekende de vluchters opnieuw in. Na 45 kilometer koers vormde zich een nieuwe kopgroep. Daar maakte opnieuw Iljo Keisse deel van uit. Hij kreeg het gezelschap van Tom Devriendt, de Fransman Armindo Fonseca en de Nederlander Brian van Goethem. Dit kwartet boekte een maximale voorsprong van vijf minuten op het peloton waarin de mannen van Direct Energie, met tweevoudig ritwinnaar en roze truidager Bryan Coquard, het tempo bepaalden.
Net voor het aansnijden van de twee plaatselijke ronden, van elk 10,5 kilometer, moest Fonseca er voorin af. De drie resterende leiders reden toen nog 45 seconden voor de grote groep uit en kregen op 17 kilometer van het einde versterking van de Fransen Alexis Gougeard en Yann Guyot. In volle finale volgde een klein deel van het peloton even een verkeerde weg en kwamen twee renners in aanvaring met een motor van de televisie. De vijf leiders werden onder de rode vod gegrepen en iedereen maakte zich op voor de derde opeenvolgende massasprint. Kenny Dehaes zette die van veel te ver in en werd voorbijgesneld door onder andere Bryan Coquard die het met veel verve haalde.
Morgen/zaterdag wacht de 'koninginnenrit' van deze Vierdaagse van Duinkerke met start in Audricq en aankomst na 178,2 kilometer in Cassel. Zondag valt het doek over deze 62e editie en kennen we de opvolger van de Litouwer Ignatas Konovalovas.

Meer sportnieuws