© Reuters

Geen eigen label voor Hedi Slimane, wel naar Chanel?

Hedi Slimane, die vorige maand na vier jaar opstapte bij het Franse modehuis Yves Saint Laurent, is in tegenstelling tot de hardnekkige geruchten die de ronde doen, niet van plan om een eigen modelabel op te starten. Er wordt wel nog volop gespeculeerd of hij klaargestoomd wordt om Karl Lagerfeld op te volgen bij Chanel.

edm, flb

Slimane, die zich na zijn vertrek in stilzwijgen wentelde, heeft via Twitter een mededeling verspreid in het Frans en het Engels. Daarin ontkent hij dat er ooit plannen zijn geweest om een label op te starten onder zijn eigen naam, en zijn er dus ook nooit gesprekken geweest met mogelijke investeerders in Parijs of Doha.

De 47-jarige ontwerper bedankt in de brief ook het modehuis waar hij vier jaar creatief directeur was, net als het hele team met wie hij heeft samengewerkt. Hij wordt opgevolgd door de Belgische ontwerper Anthony Vaccarello. Hem wacht de zware taak om het even goed te doen als Slimane, wiens collecties de omzet van het modehuis serieus hebben verhoogd.

Ondertussen rest de vraag wel nog of Slimane uiteindelijk Karl Lagerfeld zal opvolgen bij het Franse modehuis Chanel. Die laatste heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij grote fan was van de Franse ontwerper. Tijdens de Chanel-cruise in Cuba droeg Lagerfeld een opvallende jas met pailletten van de hand van Slimane, een knipoog naar de geruchten of een stiekeme verwijzing naar zijn opvolger?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN