Moeder van Hasna Aït Boulahcen: “Ik wil gerechtigheid voor mijn dochter”

Foto: rr

Moeder van Hasna Aït Boulahcen: “Ik wil gerechtigheid voor mijn dochter”

Print

Gisterenavond zond nieuwszender France 3 een reportage uit waarin de moeder van Hasna Aït Boulahcen, de vrouw die omkwam tijdens de raid in een appartement in Saint-Denis, sprak over de dood van haar dochter. “Ze hebben haar genadeloos gedood”, zegt ze.

Hasna Aït Boulahcen staat bekend als de vrouw die zich inliet met de groep terroristen die betrokken waren bij de aanslagen in Parijs en die omkwam tijdens de raid in Saint-Denis op 18 november, waarbij ook haar neef en het zogenaamde brein Abdelhamid Abaaoud overleed.

Dat de jonge vrouw het leven liet op die dag is volgens haar moeder onbegrijpelijk. Ze wil de exacte omstandigheden te weten komen. “Ze hebben haar genadeloos afgemaakt”, klinkt het. Ze is ervan overtuigd dat haar dochter de inval kon overleven. “Ze kon nog gewoon gearresteerd worden. Ze vroeg de agenten nog om haar te helpen en haar te laten gaan. Maar ze doodden haar toch.”

Volgens de moeder was Hasna een ‘slachtoffer’ van haar neef, Abaaoud. “Hasna was fragiel en naïef. Ze was wat verloren”, zegt ze. “Ik wil gerechtigheid voor mijn dochter.” Ze zal de zaak aanhangig maken bij de rechtbank. Haar dochter was volgens haar in nood en werd niet geholpen. Ze zou het slachtoffer geweest zijn van terrorisme en moord.