Dembélé krijgt zeer zware schorsing voor incident met Diego Costa

Foto: Marc Atkins / Offside

Dembélé krijgt zeer zware schorsing voor incident met Diego Costa

Print

Mousa Dembélé wordt zes wedstrijden geschorst voor het incident met Diego Costa afgelopen maandag in de wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham. De Rode Duivel krabde toen Costa in het aangezicht tijdens een opstootje, maar dat ontging de scheidsrechter.

Dembélé liet zich maandag van zijn slechtste kant zien toen hij in een opstootje in het gezicht van Diego Costa krabde tijdens de wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham. Het incident ontging de scheidsrechter echter, maar Dembélé wordt nu toch vervolgd op basis van televisiebeelden. Normaal staat er op dit soort incident een schorsing van drie speeldagen, waar zowel de Rode Duivel als Tottenham zich dus wel in kunnenn vinden. De Engelse voetbalbond liet echter weten dat drie speeldagen “duidelijk niet volstaan” als straf en schorste hem nu voor drie extra speeldagen bovenop de standaardschorsing. Dat brengt de totale schorsing dus op maar liefst zes speeldagen.

Zowel Chelsea als Tottenham worden daarnaast nog vervolgd voor het “niet in controle kunnen houden van eigen spelers”. Door het 2-2 gelijkspel tussen Chelsea en Tottenham mocht Leicester voor de eerste keer in zijn bestaan de landstitel vieren.

Meer sportnieuws