© Twitter Team RaceClean

Etappe in Luxemburgse koers volledig afgebroken na massale valpartij: “Eén renner in coma”

In Luxemburg is vandaag de derde rit in de Flèche du Sud na negen kilometer volledig geannuleerd door een massale valpartij met ongeveer 35 renners. De Luxemburgse regering spreekt over verschillende (ernstig) gewonde renners.

Ambulances uit de hele omgeving zijn opgeroepen, net als enkele reddingshelikopters. Aan een snelheid van 70 à 80 kilometer ontstond er ergens in het peloton een valpartij, met een kettingreactie tot gevolg. De hoge snelheid, in combinatie met een muur langs de weg, zorgt voor verschillende, soms ernstige, gewonden. Volgens een schatting van de Luxemburgse regering liepen veertien wielrenners verwondingen op, zes onder hen zouden zwaargewond zijn. Eén renner zou volgens het Luxemburgse Le Quotidien zelfs in coma liggen. Het zou mogelijk om de 30-jarige Portugees Cristiano Batista (Tooltime) gaan. Naar verluidt verkeert er niemand in levensgevaar.

De renners die ongedeerd uit de crash kwamen, rijden onder begeleiding van de politie verder richting finishlijn. Er zal vandaag dus geen resultaat of winnaar zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws