Manchester City-trainer: “Maandag pas meer nieuws over Kompany”

Foto: Photo News

Manchester City-trainer: “Maandag pas meer nieuws over Kompany”

Print

Manchester City-trainer Manuel Pellegrini heeft op zijn persconferentie nog geen nieuws kunnen geven over de blessure van Vincent Kompany. De kapitein van de Rode Duivels dreigt het EK in Frankrijk te missen nadat hij alweer een blessure opliep in de halve finale van de Champions League.

“We hebben nog geen diagnose van Vincent”, stak Pellegrini zijn persconferentie van wal. “Hij zit nu nog bij de dokter en heeft nog niet alle medische tests achter de rug. Maandag pas zullen we meer weten. Vincent, dat is een probleem voor de toekomst. We moeten nu overleggen met de dokter, speler en met de mensen die volgend jaar Manchester City zullen leiden”, verwees hij naar Pep Guardiola, die vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer zal worden. Pellegrini hield overigens voet bij stuk dat hij Kompany niet te snel weer had opgesteld na zijn blessure. “Elke keer dat hij in de basis stond, was hij 100% speelklaar. Daar kan je zeker van zijn.”

Vraagteken voor het EK

Vincent Kompany zal wel al met zekerheid de volgende match van Manchester City, thuis tegen Arsenal, moeten missen. De Rode Duivel liep in de heenmatch van de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid na nauwelijks acht minuten al een blessure op aan het rechterbovenbeen. Voor Vince The Prince was het al de vierendertigste (!) blessure uit zijn carrière, de vijfde al dit seizoen.

Donderdag maakt bondscoach Marc Wilmots zijn selectie voor het EK bekend, verwacht wordt dat er alles aan gedaan wordt om de blessuregevoelige Kompany mee naar Frankrijk te nemen. De Duivels spelen hun openingswedstrijd op EURO2016 op 13 juni tegen Italië.

Meer voetbalnieuws