© BELGA

Waasland-Beveren haalt Jens Cools weg bij Westerlo

Waasland-Beveren blijft bijzonder actief op de transfermarkt en heeft met het oog op komend seizoen middenvelder Jens Cools vastgelegd. Dat maakten de Waaslanders vrijdag bekend op de clubwebsite. De 25-jarige Cools zette zijn handtekening onder een tweejarige overeenkomst (met optie). Hij komt transfervrij over van KVC Westerlo, waar hij een aflopend contract had.

Cools doorliep alle jeugdreeksen bij Westel en stootte in het seizoen 2009-2010 door naar de A-kern. “Ik heb een zekere leeftijd bereikt en heb al heel wat ervaring opgebouwd, het is nu voor mij het juiste moment om deze uitdaging aan te gaan”, vertelt de Kempenaar over zijn overstap naar de Freethiel. “De voorzitter heeft me de visie van de club toegelicht en ik kan me er volledig in vinden. Ik hoop een basisplaats te kunnen afdwingen bij het team en de ambities van de club mee te helpen verzilveren”, klinkt het op de clubwebsite.

Cools kijkt alvast uit naar de samenwerking met trainer Stijn Vreven. “Ik kende hem als trainer van Lommel toen Westerlo in tweede klasse speelde. Hij komt heel gedreven over. Dat is ook mijn stijl. Ook de keuze van de club voor jonge en Belgische spelers spreekt me aan.”

Waasland-Beveren haalde eerder ook al Alessandro Cerigioni (OHL), Aaron Dhondt (KFC Izegem), Niels De Schutter (KV Oostende) en de Fransman Rudy Camacho (Sedan) met het oog op volgend seizoen. Woensdag legde het ook de 17-jarige spits Nicolas Orye van tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen vast.

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws