Deze cadeautjes voor Moederdag maak je zelf

Foto: *

Mama

Deze cadeautjes voor Moederdag maak je zelf

Print
Op zondag 8 mei zetten we mama in de bloemetjes op Moederdag, maar dat hoeft niet per se op een cliché manier met een boeket. Deze vijf lastminute cadeautjes - met of zonder bloemen - maak je zelf en dus geef je iets extra persoonlijks af.

Cupcake boeket

Twijfel je tussen een boeket en een gebakje? Je kan de twee klassieke cadeaus combineren en dan krijg je net een heel origineel exemplaar. Koop enkele minimuffins, prik ze op een satéstokje. Neem nu een leuke bloempot en leg er een bol uit steekschuim of isomo in. De bol moet mooi in de bloempot passen. Prik er nu de houten stokjes met muffins in en werk de gebakjes af met wat schuim op basis van suiker en eiwit en kleurstoffen naar keuze.

Deze cadeautjes voor Moederdag maak je zelf
Foto: seevanessacraft.com

Lieve woordjes in kader

Met houten Scrabble-tegeltjes kan je creatief zijn - plastic tegeltjes werken ook. Koop een kader met veel ruimte tussen het glas en de achterkant. De achtergrond kan je versieren met cadeau- of behangpapier naar keuze. Maak het woord mama of moeder en bedenk trefwoorden die haar typeren om verder te bouwen. Versier eventueel met knopen in hartvorm of papieren hartjes voor een mooi geheel. Je kan de Scrabble-tegels ook in een kleur spuiten. De letters in de tegels kan je beklemtonen met een stiftje in een kleur naar keuze. Eenvoudige variant: plak een papieren hartje op een blanco tegel en gebruik het tussen een tekstje zoals Ik *hartje* van jou mama.

Deze cadeautjes voor Moederdag maak je zelf
Foto: Facebook/ RKMCrafts

Theekopkaarsje

Een cadeautip voor hobbyisten met iets meer ervaring: kaarsen in kopjes. Neem enkele kopjes - niet van je ma haar mooiste servies! Was de kopjes en droog ze keurig af. Leg lontjes uit de hobbywinkel met het metalen einde in de kopjes. Houd die op hun plaats met eetstokjes, die je aan elkaar hebt geplakt met plakband. Het draadje kan er net tussen. Laat de stokjes rusten op het kopje. Verwarm de resten van oude kaarsen (bij voorkeur allemaal in dezelfde kleur) au bain-marie tot alles is gesmolten. Als de paraffine de gewenste temperatuur heeft bereikt , kan je ze voorzichtig via een zeefje in de kopjes gieten. Stop anderhalve centimeter onder de rand van het kopje. Laat enkele uren opstijven, knip de lont af tot een centimeter en de kaarsen zijn klaar om af te geven.

Deze cadeautjes voor Moederdag maak je zelf
Foto: yesmissy.com

Doosje vol lekkers

Deze cadeautjes voor Moederdag maak je zelf

Luciferdoosjes krijgen een nieuw leven als cadeauverpakking. Pak de doosjes in met een vrolijk papier. Let wel dat je het schuifje nog kan openen. De zijden van dat bakje kan je nu ook naar hartenlust versieren met meer inpakpapier. Perforeer een zijde van het bakje en maak er een kleurrijk touwtje of lint aan vast zodat je mama het straks makkelijk kan openen. Vul het met kleine snoepjes zoals suikerbonen en -bolletjes. Versier nu de buitenkant van de doosjes met labels, strikjes of kleine accessoires naar keuze. Variant: steek een klein boeketje gedroogde bloemetjes of papieren exemplaren in plaats van snoep in het doosje.

Bladwijzer met bloemen

Deze cadeautjes voor Moederdag maak je zelf
Foto: spalvotasdryzuotas.blogspot.be

Verzamel allerlei kleine bloemetjes en laat ze drogen tussen een dik boek. Dit proces neemt een week in beslag voor een goed resultaat, maar in de hobbywinkel kan je ook gewoon gedroogde bloemen of papieren exemplaren kopen. Leg ze op een stevig wit of gekleurd blad papier en plastificeer. Schrijf een mooie spreuk op de achterkant en plastificeer die vervolgens ook. Perforeer een zijde van het kaartje en haal er een kleurrijk lint door. Variant: je kan ook een transparante bladwijzer met bloemen maken. Laat in dat geval het blad papier en de spreuk achterwege, maar kies voor steviger materiaal om te plastificeren.

NIET TE MISSEN