Kara blijft ook na beroep Anderlecht geschorst tegen Club Brugge

Het beroep van Anderlecht tegen de twee speeldagen schorsing voor verdediger Kara heeft niets uitgehaald. De Geschilllencommissie van de Belgische voetbalbond besliste vrijdag de twee speeldagen schorsing gewoon te behouden. Daardoor mist Kara eerst de thuismatch tegen KV Oostende en daarna de topper bij Club Brugge. Ook de geldboete van 800 euro bleef behouden.

wic

Kara werd op vraag de Reviewcommissie vervolgd op basis van de televisiebeelden. In de met 4-2 verloren partij tegen KV Oostende op speeldag vijf in POI revancheerde hij zich in de 62e minuut voor balverlies door Joseph Akpala met een venijnige en onnodige schouderduw tegen de grond te werken. Scheidsrechter Wim Smet gaf de "Kustboys" aanvankelijk balvoordeel, maar toonde de centrale verdediger van Paars-Wit nadien wel een gele kaart.

De Reviewcommissie vond die beoordeling te mals, waardoor Kara alsnog een schorsing moest vrezen. Hij moest dinsdag voor de Geschillencommissie verschijnen en die bedacht hem met twee speeldagen effectieve schorsing (en een geldboete van 800 euro). Anderlecht tekende beroep aan, maar ving vrijdag dus bot. De Brusselaars missen hun verdediger tegen KVO en tegen Club.

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws