Vrachtwagenchauffeur overleden en 24 gewonden na zware crash met bus op E17

Print

Op de E17 richting Frankrijk is vrijdagmiddag in Moeskroen een zwaar ongeval gebeurd met twee vrachtwagens en een dubbeldekker. Een Bulgaarse vrachtwagenbestuurder is overleden. Een andere persoon verkeert in levensgevaar, er vielen ook zes zwaar- en 17 lichtgewonden. De snelweg is nog steeds afgesloten.

Het ongeval gebeurde om 12.03 uur. Een Nederlandse dubbeldekbus reed er in op een stilstaande Belgische vrachtwagen. Een tweede vrachtwagen, met Bulgaarse chauffeur, reed achterin op de bus. In totaal raakten 25 mensen gewond. De Bulgaarse chauffeur overleefde de klap niet. Een van de twee buschauffeurs werd met levensbedreigende verwondingen afgevoerd. De gewonden werden overgebracht naar het AZ Groeninge in Kortrijk en het ziekenhuis in Menen.

Een zeventigtal personen die niet gewond raakten, voornamelijk inzittenden van de bus, zijn overgebracht naar de brandweerkazerne in Kortrijk. Daar worden voedsel en drank voorzien. Er is ook ambulante zorg en psychosociale bijstand. De Nederlandse busmaatschappij, Bovotours, werd ondertussen gecontacteerd. Zij brengt twee bussen naar België, waarmee de betrokkenen ofwel kunnen verder reizen naar Frankrijk ofwel terugkeren naar Nederland.

Rampenplan

De snelweg richting Frankrijk is volledig afgesloten en de hinder zou erg lang kunnen duren. Het medisch rampenplan werd afgekondigd, maar is sinds 17u00 weer opgeheven. De takeling van de voertuigen is voorbij. De brandweer moet nu nog het wegdek reinigen. Daarna kan de snelweg opnieuw opengesteld worden.

Vrachtwagenchauffeur overleden en 24 gewonden na zware crash met bus op E17
Foto: gsd

Er is een omleiding ingelegd. “We raden automobilisten aan lokaal route G te volgen. Ze kunnen van de E17 in Aalbeke lokaal omrijden en in Moeskroen de snelweg terug oprijden”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Ook woensdag was er een zwaar ongeval op de E17 in Aalbeke. Bij een botsing tussen enkele vrachtwagens kwam een trucker om het leven.

.

Nu in het nieuws