Nieuw sandalenmerk haalt inspiratie bij indianen

Print
Antwerpen / Lier - “Mocht je mij een jaar geleden hebben gezegd dat ik vrouwensandalen zou maken, dan had ik eens goed gelachen”, aldus Edel Van Riet (28). Vandaag lanceert hij in een nieuwe Antwerpse pop-up zijn merk Rarámuri Sandals.

De sandalen van Rarámuri lijken haast op een zelfbouwpakket, maar dan voor schoenen. U koopt een zool met basislinten en bevestigt beiden aan elkaar. Een eenvoudige of inventieve knoop later en u hebt uw sandaal. De linten kan u kopen of zelf maken, waardoor ontelbare combinaties mogelijk zijn. 
De Lierse ondernemer en ex-leerkracht informatica, Edel Van Riet, haalde de mosterd bij de Mexicaanse Rarámuri-indianen, bij wie hij enkele weken introk. “Je ziet Rarámuri’s zelden of nooit wandelen. Ze gaan als het ware lopend door het leven. Om dat te kunnen doen, snijden ze hun zolen uit rubberen autobanden, op maat van hun voet. Met lederen lintjes creëren ze dan vervolgens hun schoeisel”, vertelt Edel. “De Rarámuri’s inspireerden me om een sandaal te maken die vrouwen naar eigen smaak kunnen pimpen."

Vanaf vandaag zal u de zomerse schoentjes voor het eerst kunnen kopen in de winkel van LN Knits, die voor even wordt omgetoverd tot een pop-up met de naam Behold the Belgian bunch. Een pakket met zool en basislintjes kost 69 euro. Extra linten zijn te koop in allerlei prints en kleuren.

Info: tot eind juni verkrijgbaar bij Behold the Belgian bunch, Leopoldstraat 22, 2000 Antwerpen, www.raramurisandals.com

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio