Te druk in Pairi Daiza: “We raden u aan uw bezoek te verzetten”

Print

Voor de tweede dag op rij vraagt Pairi Daiza aan bezoekers om hun bezoek aan het dierenpark uit te stellen. Net als op Hemelvaartsdag genieten mensen immers van de vrije brugdag en het mooie weer om een daguitstap te maken, maar het is simpelweg té druk voor de dieren.

“Goede morgen, om jullie zo goed mogelijk en live op de hoogte te houden zodat u uw dag kan inplannen, men meldt ons filevorming op de N56. Men verwacht dus veel bezoekers in Pairi Daiza. Als u nog niet bent vertrokken raden we u aan om uw bezoek te verzetten”, zo klonk de oproep van Pairi Daiza vrijdagochtend op Facebook.

De drukte in het dierenpark moet geen verrassing heten. Donderdag moest Pairi Daiza bezoekers al vragen rechtsomkeert te maken, nadat de parking en het heel park werkelijk volzet waren. “Voor het comfort van iedereen, zowel de mensen als de dieren, vragen we om op een andere dag terug te komen of de streek te verkennen”, klonk het donderdag. Het park was uitzonderlijk open tot 20u ’s avonds, het is nog niet duidelijk of dat vrijdag ook zo zal zijn.

Ook druk richting kust en andere parken

Pairi Daiza is overigens niet het enige park dat kreunt onder de drukte. Ook de wegen richting Bellewaerde, Plopsaland, Planckendael en het park van Beervelde zijn volledig verzadigd. Op de E17 staat het verkeer momenteel stil van UZ Gent tot Beervelde, met een file van ruim een half uur. In de tuinen van het kasteel van Beervelde vinden de tuindagen plaats, daar wordt een massa volk verwacht vandaag.

Richting kust is het omstreeks het middaguur bijzonder druk. Dagjestoeristen moeten rekening houden met een wachttijd van ruim een half uur. “Gisteren was het nog erger. Toen waren er rond de middag wachttijden tot anderhalf uur. Maar dit is uitzonderlijk op dit moment van de dag”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.

 

 

.

Nu in het nieuws