© AFP

Meevaller voor Rode Duivels: Italië ziet opnieuw sterkhouder afhaken voor EK

Marco Verratti moet door een scheurtje in zijn lies een kruis maken over het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk (10 juni - 10 juli). De Italiaanse middenvelder moet onder het mes en zal daardoor acht weken aan de kant staan. Dat bevestigde zijn club PSG vrijdagavond.

shbo

Verratti wordt op 16 mei geopereerd in Doha en zal daarna zo'n twee maanden out zijn. Daardoor mist Italië opnieuw een sterkhouder op het EK. Eerder moest ook middenvelder Claudio Marchisio (Juventus) met een knieblessure forfait geven, aanvaller Ciro Immobile (Torino) blijft op de sukkel met de dij. La Squadra Azzurra zit op het EK in een poule met België, Ierland en Zweden. Op 13 juni openenen de manschappen van bondscoach Antonio Conte in Lyon tegen de Rode Duivels.

Verratti had woensdag de training bij PSG, dat het contract van de 23-jarige Italiaanse international (15 caps, 1 doelpunt) verlengde tot medio 2020, voortijdig gestaakt. Zijn lies hindert hem al van 13 februari. De middenvelder speelde nadien amper 45 minuten met de Franse kampioen, op 23 april een kwartier in de finale van de Coupe de la Ligue (2-1 winst tegen Rijsel) en een week later een halfuur in de competitiematch tegen Rennes (4-0 winst).

Behalve het EK moet Verratti ook het competitieslot in de Ligue 1 aan zich voorbij laten gaan. PSG verzekerde zich medio maart, acht speeldagen voor het einde van de competitie, echter al van de vierde landstitel op rij.