© BELGA

Ioana Tofi van Okapi Aalst verkozen tot MVP van het seizoen

De Amerikaan Ioana ‘John’ Tofi is in het jaarlijkse referendum van de krant Le Soir verkozen tot beste speler (MVP) uit de Belgische basketbalcompetitie. Dat maakte Le Soir vrijdag bekend.

De 31-jarige center van Okapi Aalst (2m03) is al aan zijn vierde seizoen bij de Oost-Vlamingen toe. Hij kwam in 2009 naar België en speelde eerst voor Pepinster en daarna voor Leuven. Sinds het seizoen 2012-2013 staat hij op de Aalsterse loonlijst.

Het referendum van Le Soir wordt al sinds 2001 georganiseerd, dit seizoen werden er 49 stemmen geteld. De stemgerechtigden waren de coaches uit de Scooore League, clubbestuurders, spelers en journalisten. Tofi - die op de erelijst Oostende-speler Dusan Djordjevic opvolgt - sprokkelde 96 punten en haalde het voor zijn landgenoot Justin Gamble (Brussels/77 ptn) en de Serviër Rasko Katic (Oostende/69). Eerste Belg, Quentin Serron (Oostende), werd vierde met 30 punten.

Voor aanvang van het laatste duel uit de reguliere competitie was Ioana Tofi dit seizoen goed voor gemiddeld 15,9 punten, 6,9 rebounds en 1,5 assist per wedstrijd. Hij speelde gemiddeld 27,8 minuten. Voor de partij van zaterdag in het Aalsterse Forum tegen Charleroi (met de tweede plaats op het spel) krijgt Tofi zijn trofee overhandigd.

Meer sportnieuws