Trump veroorzaakt ophef met tacotweet

Trump veroorzaakt ophef met tacotweet

Print

Een foto van een taco-etende Donald Trump met bijschrift “ik hou van Hispanics” heeft sociale media doen ontploffen.

Op vijf mei vieren Mexicanen ‘Cinco de Mayo’, ook in de Verenigde Staten. Dat is ook de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump niet ontgaan, die donderdag een foto met een taco bowl op Twitter plaatste. “Vrolijke #CincoDeMayo! De beste taco wordt gemaakt in de Trump Tower Grill. Ik hou van Hispanics”, klonk het bijschrift.

Vooral dat laatste schoot bij veel socialemediagebruikers in het verkeerde keelgat. De relatie van Trump met de latinogemeenschap is op zijn zachtst gezegd getroebleerd te noemen. Dat komt onder meer omdat Trump vorig jaar zei dat Mexico verkrachters en drugsdealers de grens over stuurde, de reden waarom hij een muur wil bouwen tussen de VS en Mexico. Hij wil alle illegale immigranten in de VS ook terugsturen naar hun land van herkomst.

Onder meer Trumps tegenkandidaat in de race naar het Witte Huis sprong op de kar. “52 minuten geleden zegt Trump dat hij van Hispanics houdt. Gisteren zei hij nog dat hij ze wou deporteren”, tweette ze onder meer.

‘Trump Tower Grill’ begon snel te trenden op sociale media, met onder meer de vaststelling dat daar helemaal geen taco bowls geserveerd worden. Anderen wachten dan weer op een tweet met een foto waarin Trump matzah ball soup eet en zegt dat hij van Joden houdt.