© Wim Hendrix

Politie neemt extra maatregelen aan Zuiderterras na aanslagen

In de nasleep van de aanslagen in Brussel en Zaventem gaat de Lokale Politie Antwerpen samen met de federale veiligheidsdiensten maatregelen treffen aan het Zuiderterras en de Antwerp Cruiseterminal. Zo zal bij de aankomst van een cruiseschip een deel van de promenade van het Zuiderterras afgesloten worden voor het publiek.

Omdat het cruiseseizoen terug op volle toeren begint te draaien, slaat de Lokale Politie Antwerpen de handen in elkaar met de federale veiligheidsdiensten. Ze achten het noodzakelijk om bijkomende maatregelen te treffen na de recente gebeurtenissen in Zaventem en Brussel. De Antwerp Cruiseterminal ligt namelijk pal in de historische binnenstad.

Extra toezicht

Het Zuiderterras zal afgesloten worden voor het publiek wanneer een cruiseschip aangemeerd ligt aan de Antwerp Cruiseterminal. In de omgeving van de terminal zal de politie ook extra toezicht houden.

Voor de bereikbaarheid en de toegankelijkheid van het Zuiderterras en de horeca in de buurt, hebben deze maatregelen geen invloed. Aan de kant van het Steenplein zal ook het uitzichtplatform aan het Minervastandbeeld toegankelijk blijven.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio