© BERT DE DEKEN

Oldtimers vervangen bloemenmarkt

De cafébazen op en rond de Turnhoutse Grote Markt verslikten zich in hun koffie toen ze vernamen dat de bloemenmarkt is afgelast. In allerijl organiseerden ze zelf een activiteit.

Zondag 8 mei vindt de Binkenrit plaats. Dat is een rondrit voor oldtimers, met start en aankomst op de Grote Markt in Turnhout. De horeca van het centrum organiseert dit in samenwerking met de oldtimerclub Retro Drivers uit Merksplas. Iedereen met een oldtimer kan meedoen. De wagens verzamelen om 11u op de Grote Markt en de start van de Binkenrit is rond 12.30u. Deelname is gratis. Op het marktplein organiseren de cafébazen ook een rommelmarkt, er is een ruilstand voor de Paninistickers van Euro 2016 en een bandje speelt van terras tot terras.

“De Bloemenmarkt is een topdag voor de Turnhoutse horeca”, zegt Paul Versteylen van café Sint-Pieter. “Het zou jammer zijn als er deze zondag niets te doen is op de Grote Markt. Vooral omdat er ook goed weer wordt voorspeld.” Omdat alles in allerijl moest worden georganiseerd, is het afwachten wat er zondag te zien valt. “Daarom doen we een warm oproep”, zegt Raymond Leys van café Sportsworld. “Kom naar Turnhout, het wordt er heel gezellig.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio