Uitbater café snoeit ’s nachts illegaal bomen: “Ik wilde gewoon de duiven weg”

Steven Van Eyndt: “Ik had die bomen niet mogen snoeien.” Foto: WAS

Uitbater café snoeit ’s nachts illegaal bomen: “Ik wilde gewoon de duiven weg”

Print
Antwerpen 2018 -

Het mysterie van de bijna tot in de top gesnoeide lindes op de Dageraadplaats is opgelost. Steven Van Eyndt, uitbater van Aan Het Strand Van Oostende en Camping Campina, bekent: “Ik heb het zelf gedaan, ’s nachts. Maar ik heb er spijt van.”

Zo’n zes weken geleden nam Steven Van Eyndt (42), uitbater van ’t Strand van Oostende en Camping Campina op de Dageraadplaats een zaag ter hand. “Ik wilde de bomen die grenzen aan mijn terras snoeien. Ik wist dat het een inbreuk was, dat deze bomen van de gemeente zijn. Daarom heb ik het zelf gedaan, ’s nachts, ja. Ik wist dat ik daarvoor geen tuinbedrijf moest bellen.”

De reden voor Stevens nachtelijke snoei-actie: niet ‘meer zon op het terras’, maar ‘minder duivenstront’. “Ik had al van alles geprobeerd om de overlast van de duiven te beperken. Ik heb plastic zwarte eksters gezet in de hoop hen af te schrikken, pinnen op de takken van de bomen geplaatst. Maar de duiven zijn te talrijk. Vandaar dat ik zelf actie heb ondernomen. Om commerciële redenen, dat klopt: wie wil er nu op een terras zitten waar er duivenstront op je tafel kan vallen?”

Stevens illegale snoei-actie bleef niet onopgemerkt. Buurtbewoner Raymond Portocarero (58), die twee tot drie keer per dag over het plein wandelt, diende klacht in.

De stad reageerde op de klacht: de groendienst zou de schade komen opmeten en er werd een onderzoek ingesteld. “Uit het onderzoek bleek dat een getuige, die boven café De Zurenborger woont, rond halfdrie ’s nachts iemand bomen had zien snoeien op het plein.”

Cafébaas Steven Van Eyndt bekende woensdag schuld en ging een open brief met verontschuldigingen in 500 bussen in de buurt steken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio