Eerste foorkramers al gearriveerd op Spoor Oost

Print

Jean-François Vlasselaerts, Jo Siks, Guillaume Borremans, Johnny Driessen en François Patris streken donderdag al met hun kraam neer op Spoor Oost. Foto: Joris Herregods

Borgerhout -

De Sinksenfoor is weer in aantocht. Donderdag streken de eerste foorkramers met hernieuwde moed neer op Spoor Oost.

De goedlachse smoutebollenbakker Jean-François Vlasselaerts ziet de nieuwe editie helemaal zitten. “De site ziet er al een pak warmer uit dan vorig jaar”, zegt hij. “De stad heeft duidelijk inspanningen verricht om de site aantrekkelijker en populairder te maken. We konden onze visie geven over de heraanleg en willen er met een aangepast programma weer helemaal voor gaan.”

Vlasselaerts is ook te spreken over de komst van de nieuwe bar Bahnhof. “Die trekt nu al redelijk wat volk aan en met het EK in aantocht zal dat alleen maar toenemen. Naast de rollercoaster stellen we immers een groot scherm op waarop alle wedstrijden live worden uitgezonden.”

150 attracties

De Sinksenfoor loopt dit jaar van 14 mei tot en met 19 juni en verwelkomt ongeveer 150 attracties. Naar jaarlijkse traditie worden ook deze keer een aantal nieuwkomers gepresenteerd. “De Traumgenerator is een primeur voor België”, zegt Vlasselaerts. “Bezoekers kunnen door de attractie wandelen en komen in een soort virtual reality terecht, met 3D projectoren en wind- en vuureffecten.” Ook nieuw: de Tower. De grootste mobiele attractie ter wereld, die waaghalzen van op een hoogte van 90 meter in vrije val naar beneden laat vallen.

Bekijk de reportage van ATV: