Stewardess mag eindelijk naar huis na aanslagen Brussel: “Die foto heeft mijn leven gered”

Foto: REUTERS

Stewardess mag eindelijk naar huis na aanslagen Brussel: “Die foto heeft mijn leven gered”

Print

Haar kleren gescheurd, een schoen kwijt en een blik vol pure wanhoop. Zo leerde de wereld op 22 maart de Indiase stewardess Nidhi Chaphekar kennen. De vrouw raakte bijzonder zwaar gewond door de bommen van de terroristen van Zaventem. 44 dagen later mag ze naar haar huis in India, en vertelt ze voor het eerst haar verhaal. “Die foto heeft mijn leven gered”, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

Nidhi Chaphekar was één van de twee vrouwen uit de foto die na de aanslag in Zaventem de wereld rondging. De Indiase stewardess zou een vlucht begeleiden richting Mumbai en had zich net aangemeld op de luchthaven toen het noodlot toesloeg. Ze ontsnapte aan de eerste bom, maar toen ze wegvluchtte werd ze alsnog gegrepen door de bom van de tweede terrorist. En die maakte meer verwondingen dan de iconische foto doet vermoeden. Nidhi had brandwonden in haar gezicht, op haar rug, armen, benen en buik. Haar rechterbeen was op zo veel plaatsen gebroken dat haar vrienden het nu vergelijken met “een vodje, zo flexibel.” En achter haar oog ontdekten de dokters een nagel, door de terroristen in de bommen gestopt om zo veel mogelijk slachtoffers te maken.

Stewardess mag eindelijk naar huis na aanslagen Brussel: “Die foto heeft mijn leven gered”
Nidhi met haar echtgenoot en kinderen in betere tijden Foto: Facebook

Om zo goed mogelijk te kunnen herstellen van haar verwondingen, werd Nidhi in een kunstmatige coma gebracht. Intussen stelt ze het zo goed dat ze naar haar huis in India mag, meldt Het Laatste Nieuws. Een journalist van de krant kon haar als enige spreken. En ze was opvallend optimistisch. “Er waren momenten dat zelfs de meest optimistische dokters dachten dat ik het niet zou halen. Maar kijk, hier ben ik. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb. Maar zelfs al duurt het nog maanden, ooit ga ik weer aan de slag als stewardess. Dan zal ik weer lachen naar de passagiers”, vertelde ze bij haar vertrek naar de luchthaven van Parijs.

En of ze voortaan een hekel heeft aan die iconische foto? “Het is zeker niet mijn mooiste foto. Maar door die foto hebben duizenden mensen ter wereld voor mij gebeden en mij moed ingesproken. Door dat beeld wist mijn familie in India vrij snel dat ik nog leefde. De foto heeft mijn leven gered.”