Johan (66) op eigen oprit doodgeschoten in pure maffiastijl

Print

Niemand begrijpt waarom drogist Johan Verhaeghe (66) dinsdagavond in pure maffiastijl werd doodgeschoten op de oprit van zijn huis in Kampenhout. De dader stond hem allicht op te wachten en schoot hem door het zijraam van de auto door het hoofd. “We zijn in shock”, zegt zijn zoon Amaury (21).

Een eerlijke, hardwerkende verkoper van verfproducten. Een goedlachse buurman die altijd een handje toestak op het straatfeest. Een sportieve zestiger die twee keer per week tafeltennis speelde. Iedereen die hem kende, vertelt hetzelfde over Johan Verhaeghe: “Het is onbegrijpelijk dat iemand net hém zou willen doden.”

Verhaeghe werd dinsdagnacht door zijn echtgenote Jeanine dood aangetroffen. Ze was om 2u opgestaan, ongerust omdat haar klokvaste echtgenoot nog altijd niet naast haar in bed lag. Toen ze buiten rond het huis op zoek ging, zag ze hem aan het stuur van zijn Mercedes zitten. Iemand had hem met één kogel in het hoofd doodgeschoten, dwars door het raam van de auto, om daarna meteen weg te rijden. In paniek liep ze naar een buurvrouw om hulp te vragen.

Allicht stierf Verhaeghe al tussen 23.30u en middernacht. Rond die tijd moet hij zijn thuisgekomen van een avond in de tafeltennisclub. Eén buurman meent dat hij toen een knal hoorde. Andere buren hoorden niets. Ook de echtgenote van Verhaeghe niet.

Zoon teruggekeerd uit China

“De woonkamer is achteraan in het huis. We hebben ook twee honden rondlopen”, verklaart zoon Amaury. De jongeman studeert Internationale Handel in China en hij was daar toen de moord gebeurde. “Toen ik het nieuws hoorde, ben ik meteen naar huis teruggekeerd om mijn familie te steunen. We hebben helemaal geen idee waarom dit gebeurd is. De politie laat ons voorlopig in het ongewisse over het onderzoek. Dit is de hel voor ons, ook voor zijn twee andere dochters Sandra en Bianca (uit een eerder huwelijk, red.).”

Het gerecht kon nog geen verdachten oppakken.

.

Nu in het nieuws