© BELGA

Grand Slam judo Bakoe. Ilse Heylen en Senne Wyns stranden snel, Kenneth Van Gansebeke naar halve finales

Ilse Heylen (IJF 21) heeft vrijdag niet kunnen stunten op de Grand Slam judo in Bakoe. De 39-jarige Antwerpse won in de Azerische hoofdstad wel haar openingskamp in de klasse tot 52 kg - ze klopte de Canadese Ecaterina Guica (IJF 25) met ippon - maar moest een ronde later buigen voor ‘s werelds nummer drie Erika Miranda. Kenneth Van Gansebeke (IJF 41)bereikt de halve finales nadat hij zijn vier eerste kampen in de klasse tot 66 kilogram winnend afsloot.

De Braziliaanse, onlangs nog goed voor goud op de Panamerikaanse kampioenschappen, was na een spannende kamp net sterker dan Heylen en won met yuko.

Eerder vrijdag verloor Senne Wyns (-60) zijn openingskamp. In de klasse tot 60 kilogram moest Wyns in de openingsronde meteen het onderspit delven, hij verloor met ippon van de Italiaan Carmine Maria Di Loreto (IJF 59).

Van Gansbeke begon met een zege met ippon tegen de Sloveen Adrian Gomboc (IJF 32) en nam een ronde later met dezelfde score de maat van de niet-geklasseerde Azeri Famil Mammadzada. Later won hij na bestraffingen (2-3) van tweevoudig Oceanisch kampioen Nathan Katz (IJF 26) en in de kwartfinales ging Van Gansbeke met dezelfde score voorbij de Israëliër Tal Flicker (IJF 40). Bij de laatste vier wacht vrijdagnamiddag de Kazach Azamat Mukanov (IJF 53), de vicewereldkampioen van 2013.

Jasper Lefevere (IJF 36), de tweede landgenoot bij de -66, was minder succesvol. Hij verloor in de eerste ronde met ippon van ‘s werelds nummer vier Mikhail Pulyaev.

Zaterdag is het aan Sarah Loko (-63), Roxane Taeymans (-70) en Dirk Van Tichelt (-73), zondag kampt Benjamin Harmegnies (+100).

Meer sportnieuws