“Chesky had altijd een lach op zijn gezicht”

De lift in het gebouw op de Antwerpse Charlottalei werd verzegeld na het ongeval. Foto: rr

“Chesky had altijd een lach op zijn gezicht”

Print
Antwerpen 2018 -

De 2-jarige Chesky Graus is woensdag overleden bij een ongeval in een lift. Het parket onderzoekt of de lift reglementair was en geen gebreken vertoonde.

Een tragisch ongeval heeft woensdagochtend een jong leven geëist. In de lift van een oud appartementsgebouw op de Charlottalei, vlak bij het Stadspark in Antwerpen, kwam de 2-jarige Chesky Graus om het leven.

De jongen was samen met zijn broertje en hun vader onderweg naar school. Het gezin Graus woont op de Charlottalei en de vader wilde met zijn twee jongste zonen nog even iets gaan ophalen bij een buurman in dezelfde straat. Het is daar dat het misliep, In de lift van het gebouw bleef de kleine Chesky volgens de eerste vaststellingen hangen aan de deur. Toen de lift zich vervolgens in beweging zette, kreeg de jongen volgens bronnen dicht bij het onderzoek een soort klap te verwerken.

Begrafenis

De familie nam woensdag, op de dag van het ongeval, al afscheid van Chesky. “Dat is de normale gang van zaken binnen onze gemeenschap”, legt de tante van de jongen uit.

De afgelopen dagen was het dan ook een komen en gaan in het appartement van Chesky’s gezin. “Het is voor iedereen heel hard. De familie is er kapot van. Wij allemaal”, zegt de tante. “Chesky was een fantastisch kind. Een jongen die altijd vrolijk was en van wie iedereen ook altijd vrolijk werd. Hij liep altijd met een lach op zijn gezicht rond. Het was echt een schat van een jongen.”

Lees vrijdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio