NBA. Raptors en Heat geven elkaar geen duimbreed toe

Foto: USA Today Sports

NBA. Raptors en Heat geven elkaar geen duimbreed toe

Print

Toronto heeft donderdag het tweede duel in de tweede ronde van de play-offs in de NBA tegen Miami winnend afgesloten. De Raptors haalden het in het eigen Air Canada Centre na één verlenging met 96-92, de stand in de serie (best-of-seven) is 1-1.

Net als in duel één gaven beide ploegen ook donderdag mekaar geen duimbreed toe. Toronto leidde bij rust nog met 48-41, stond halverwege het vierde kwart 70-77 in het krijt, maar kwam veertien seconden voor het einde op een 86-83 voorsprong. Met een driepunter op tien seconden voor tijd sleepte Goran Dragic echter vijf extra minuten uit de brand. In de verlenging miste The Heat zijn eerste pogingen, Toronto won uiteindelijk met vier punten verschil.

DeMarre Carroll werd topschutter bij de Raptors met 21 punten, ploegmaat DeMar DeRozan maakte er twintig en ook Jonas Valanciunas deed met vijftien punten en twaalf rebounds zijn duit in het zakje. Bij de bezoekers nette Goran Dragic twintig punten, de Sloveen kreeg in het tweede kwart overigens een elleboog in het gezicht en had acht hechtingen nodig in zijn lip. Meteen daarna maakte hij zijn wederoptreden.

De derde wedstrijd in de halve finale van de Eastern Conference wordt zaterdag in Miami gespeeld. De winnaar van de serie botst een ronde later op Cleveland of Atlanta, de Cavaliers leiden met 2-0.

Uitslag

Eastern Conference:

Toronto - Miami 96-92 na één verlenging (Het staat 1-1)

Programma van vrijdag:

Eastern Conference:

Atlanta - Cleveland (Cleveland leidt met 2-0)

Western Conference:

Oklahoma City - San Antonio (Het staat 1-1)

Meer sportnieuws