© Dirk Vertommen

Nachtwerk Isotopes houdt buren wakker

De nachtelijke activiteiten van Isotopes Services International in Mechelen houden nieuwe buurtbewoners uit hun slaap. Als het bedrijf ze niet stopzet, willen buren juridische stappen ondernemen. “Vroeg of laat moeten we verhuizen”, reageert zaakvoerder Serge Goossens.

Sven Van Haezendonck

Isotopes is al zo’n 15 jaar gevestigd in de Maanstraat, een zijstraat van de Nekkerspoelstraat en ingekleurd als bedrijvenzone. “Wij verzorgen de distributie van radio-farmaceutische producten. Dat licht radioactief materiaal wordt gebruikt voor onderzoek naar verschillende kankers zoals borstkanker en leukemie, maar bijvoorbeeld ook voor de ziekte van Alzheimer. Wij hebben hier altijd zonder problemen gewerkt”, vertelt Goossens.

Tot anderhalf jaar geleden de eerste bewoners verhuisden naar nieuwe woningen en appartementen in de buurt, onder meer in de Zonne- en in de Jan Schoonjansstraat. Enkele families daar blijken wakker te liggen van de activiteiten van Isotopes, letterlijk en figuurlijk. “Tijdens de week slaap ik niet meer. Mijn gezondheid en die van andere buren lijdt er onder. Enkel zaterdagnacht kennen wij nog rust, en op een feestdag als wij geluk hebben dat die in heel Europa wordt gevierd”, zegt buurtbewoner Alex Neutjens.

"Groene oase beloofd"

De zaakvoerder zegt begrip te hebben voor de klachten. “Ik begrijp die mensen natuurlijk. Bij de verkoop werd hen een mooi appartement in een groene oase beloofd. Dat er in de buurt bedrijven liggen die ’s nachts werken, is er wellicht niet bij verteld. Daar zijn wij nu de dupe van”, zegt Serge Goossens.

Hij ziet maar één uitweg. “Verhuizen, over één of twee jaar, dichterbij de luchthaven van Zaventem. Wij vragen nu reeds dat chauffeurs hun motoren zo snel mogelijk stilleggen”, klinkt het. Maar daar nemen de omwonenden met hun klachten geen vrede mee. “Als wij ’s nachts niet kunnen slapen, is de juridische weg onze enige optie”, stelt Alex Neutjens.

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio