© facebook.com

Basketbalfinale Beker van Antwerpen mannen Ekeren B - Antwerp Dynamics (+5) 83-74

Ekeren pakt dubbel na lastige finale tegen Antwerp Dynamics: “Ze hebben het ons echt moeilijk gemaakt”

Ekeren heeft gisteravond de Beker van Antwerpen gepakt. In een leuke en spannende finale was de kampioen uit eerste provinciale net iets te sterk voor de vicekampioen uit tweede.

jso

Dynamics scoorde uit twee steals, maar kampioen Ekeren reageerde via Schelvis. Toch worstelde Ekeren met de zone (16-24), maar een bom van Schelvis gaf zuurstof: 24-25. De Ekerse power stoorde de opbouw van Dynamics en gaf hen het initiatief nog voor de rust: 39-36. Het duel tussen de broers Argeerts kleurde de match extra die wel aan kwaliteit verloor, maar spannend bleef. Vrijworpen aan beide kanten bepaalde het scoreverloop: 57-53. Twee bommen van Jay Van Den Bosch bracht Ekeren al dichter bij de beker, maar Van Marsenille, 15 punten op rij, dacht er anders over: 64-62. De assists van Schelvis verrasten de defense van Dynamics en gaven zekerheid over de double: titel en beker.Coach Tom Van Den Bosch: “We hadden ons voorbereid op een enthousiast Dynamics. Ons balverlies in het derde kwart was voor hen een stimulans om er terug in te geloven. Gelukkig verdween bij ons de focus niet in het laatste kwart. Alleszins proficiat aan Dynamics om het ons zo moeilijk te maken.”

EKEREN B: Verswijver 6, Van Hende 3, Van Herzeele 5, Schelvis 15, De Clerck 10, Dockx 15, Michielssen 5, M. Argeerts 12, J. Van Den Bosch 8. ANTWERP DYNAMICS: Hendrickx 1, Mertens 0, Van Marsenille 21, Somers 2, Vrijens 8 Van de Cruys 1, Buys 10, C. Argeerts 6, Tiry 2, Van Heyst 8.

Meer sportnieuws