Wielrennen meisjes-juniores en nieuwelingen hoboken

Justine Louchaert wint incidentrijke eindspurt

Print

Justine Louchaert toonde zich gisterenmiddag in Hoboken de snelste van een ruime kopgroep. De West-Vlaamse kon in de bochtige slotfase een pak vallende renners handig ontwijken en zo als eerste de laatste bocht nemen. Niemand geraakte daarna nog over haar.

Tijdens de wedstrijd zelf viel er geen enkele ontsnappingspoging die naam waardig te noteren. Daarvoor lag het tempo soms te hoog of was gewoon ook niemand bij machte om het peloton op achterstand te zetten. Wel moesten heel wat meisjes na verloop van tijd de groep laten gaan, zodat de laatste ronden met een uitgedunde hoofdmacht werden aangevat.

Gevaarlijke slotkilometers

“De laatste kilometers waren vrij bochtig en de laatste rechte lijn was erg kort”, vertelde de renster van de Tieltse Rennersclub achteraf. “Wie als eerste de laatste bocht kon uitkomen, was bijna zeker van de zege. Iedereen wou dus goed vooraan zitten en mogelijk hebben sommigen daardoor risico's genomen. Hoe dan ook, op een bepaald moment kwamen er verschillende rensters voor mij ten val. Ik kon ze gelukkig ontwijken en voorbij snellen. Hierdoor kwam ik met enkele lengten voorsprong uit de laatste bocht en kreeg niemand nog de kans om me voorbij te gaan. Goed voor mijn tweede zege van het seizoen.” De Nederlandse Daimy Hellemons en de Limburgse Glacia Dhont pakten respectievelijk plaatsen twee en drie.

Zwaenepoel knap derde

Bij de meisjes-nieuwelingen was de West-Vlaamse Shari Bossuyt uit Bellegem bij Kortrijk de snelste. De Nederlandse Julia Van Bokhoven eindigde als tweede. Tessa Zwaenepoel mocht als derde voor de eerste keer dit seizoen mee op het podium. “Ik heb een attente koers gereden vandaag”, vertelde het meisje uit Brasschaat achteraf. “Op dit bochtige parcours moest je steeds goed vooraan zitten. In de slotkilometers was het inderdaad gevaarlijk fietsen Gelukkig ben ik vrij stuurvaardig, zodat ik door de vallende meisjes voor mij niet werd meegesleurd.”

“Ik voelde goede benen vandaag en dat is veelbelovend met het PK van komende zondag in Zwijndrecht op de kalender.”

Meer sportnieuws