“Een moeilijke opdracht, maar we blijven erin geloven”

Wavria viert een doelpunt. De promotiekansen van Aartselaar kregen gisteren een flinke knauw. Foto: TOM GOYVAERTS

Voetbaleindrondes stijgers 3de provinciale wavria 4 - aartselaar 2 - Aartselaar verliest eerste keer in 2016 en ziet promotiekansen flink dalen

“Een moeilijke opdracht, maar we blijven erin geloven”

Print

Aartselaar leek bij de rust een goede uitgangspositie vast te hebben, maar in een zwakke tweede helft kon het niets meer tonen zodat het een logische 4-2 nederlaag leed.

Trainer Pascal Schaevers beseft dat het zondag niet makkelijk zal worden."De match is een beetje verlopen zoals ik verwacht had", begint Schaevers.

“We hadden veel afwezigen en dan weet je dat iedereen op de toppen van zijn tenen moet spelen om tegen een ploeg als Wavria kans te maken. Dat is niet gebeurd. Maar ik vind het vooral storend dat we onze eerste twee tegendoelpunten op een identieke manier tegen krijgen na een stilstaande fase. Dat is een gebrek aan concentratie. Gelukkig konden we snel twee keer tegenscoren. Ik had vooraf gezegd dat een gelijkspel of een nipte nederlaag niet slecht zou zijn, dus bij de rust zag het er goed uit met die 2-2.”

Maar na rust kwam Aartselaar er niet meer aan te pas.

“Bij ons waren sommigen duidelijk niet klaar. Dat is jammer, wan we hebben hier toch een heel seizoen voor gestreden. Dat Wavria nog twee keer kon scoren, kan wel eens pijnlijk worden voor ons. Want was 2-2 een goede uitslag, 4-2 is dat helemaal niet.”

Schaevers gelooft nog wel in een goede afloop.

“2-0 is uiteindelijk genoeg, maar zo eenvoudig is dat niet. Als we snel voorkomen, gaan zij twijfelen en hebben we kans. In de competitie verloren we thuis met 2-4 tegen Wavria, maar dat telt zondag niet. We moeten er gewoon in blijven geloven en dan kan het nog.”

Leerschool

Want als Aartselaar niet promoveert, zou Schaevers dat toch jammer vinden. “De ambitie was om de eindronde te spelen en als je er dan bent, dan wil je die ook winnen. Bovendien hebben we er ook de ploeg voor, in de terugronde verloren we maar één keer. Volgend seizoen verlaten enkele routiniers de ploeg, zodat de jongeren het zullen moeten doen. Als we dan promoveren, is dat voor hen meteen een serieuze leerschool en dat is misschien niet zo slecht. Maar alles hangt dus af van zondag. Een moeilijke opdracht, maar zeker niet onmogelijk.”

Meer sportnieuws