“Dit is een link resultaat”

Ontgoocheling bij Rapid Leest. Door het 1-1 gelijkspel wordt het zondag in Retie nog een zware dobber. Foto: TOM GOYVAERTs

Voetbaleindronde stijgers 2de provincialeRAPID LEEST 1- RETIE 1 - Late tegentreffer smaakt zuur voor verdienstelijk Rapid Leest

“Dit is een link resultaat”

Print
Leest -

Rapid Leest wacht zondag in de return bij Retie nog handenvol werk om de terugkeer naar eerste provinciale af te dwingen. De Leestenaars bleven gisteren op een zuur 1-1 gelijkspel steken in hun heenmatch.

Retie bleek gisteren alleszins de taaie klant te zijn waaraan Rapid Leest zich had verwacht. Maar dat ook scheidsrechter Berckvens een tegenstander zou zijn, was minder voorspelbaar. De referee haalde zich de woede van zowat heel Leest op de nek met een resem valse noten. De meest pijnlijk was de imaginaire vrijschop die twee minuten voor het einde nog tot de 1-1 leidde.

“Je wordt er sprakeloos van”, zucht De Jongh. “Abdellah deed een perfect correcte ingreep, alle spelers spelen ook verder en seconden later kent hij de bezoekers een vrijschop toe. Onbegrijpelijk. Via een afgeweken bal valt uit die fase ook nog de 1-1. Bijzonder zuur en vooral frustrerend. Een hele match lang floot die man tegen ons.”

Rapid Leest had via een kopbaldoelpunt van Van Mullen iets voorbij het uur een moeizame 1-0 uit de brand gesleept, maar neemt die bonus dus niet mee naar zondag.

“Het is een link resultaat, maar we geven niet op. Retie heeft me offensief niet kunnen bekoren. We hebben dus zeker nog onze kansen. Uiteraard hadden we liever met 1-0 naar daar getrokken en hen uit hun kot gelokt, maar het zal nu op een andere manier moeten gebeuren."

Ghys schoon afscheid geven

Na één jaar tweede provinciale wil de Leestse spelersgroep er zondag nog een laatste keer alles aan doen om de terugkeer naar de hoogste reeks af te dwingen.

"We willen er echt nog voor gaan. Drie seizoenen geleden verloren we ook al de finale onder Marc Ghys. Ook toen had hij net voordien zijn vertrek aangekondigd. We willen niet opnieuw zo’n scenario beleven. We zullen er dan ook alles aan doen om hem een afscheid in schoonheid te schenken. We verdienen dat ook. Sinds zijn aanstelling verloren we nauwelijks twee keer.”

Leest kan zondag alvast geen beroep doen op Jordi De Jongh, die zijn tweede gele kaart slikte. Ook Laurens Van Damme, die al na twaalf minuten naar de kant moest met een voetverzwikking, is uiterst onzeker. De medische staf zal nog proberen hem op te lappen.

Meer sportnieuws