Blijft RC Mechelen toch nog in derde klasse?

Ontgoocheling bij de spelers van Racing Mechelen na de degradatie op Sint-Eloois-Winkel. Blijft groen-wit nu toch nog in derde klasse? Foto: VDB

Voetbal3de klasse Arc mechelen - Niet-gekwalificeerde spelers kunnen redding betekenen voor Racing Mechelen

Blijft RC Mechelen toch nog in derde klasse?

Print

Is er voor Racing nog een achterpoortje om zich toch nog in derde klasse te handhaven? Best mogelijk, want Gullegem heeft een klacht ingediend tegen Twee Akren. In de op zondag 17 april gespeelde wedstrijd tussen Akren en Gullegem, die eindigde op 1-1, zou Akren volgens de West-Vlamingen twee niet-gekwalificeerde spelers hebben opgesteld.

Gullegem bracht RC Mechelen dinsdagavond van de klacht op de hoogte. Iets wat bestuurslid Fred Willems van Racing ook bevestigde. Bij de West-Vlamingen is men ervan overtuigd dat Akren met Gregory Delwarte en Julien Toussaint twee niet-gekwalificeerde spelers heeft opgesteld. Gerechtigde correspondent Patrick Roobroeck van FC Gullegem geeft tekst en uitleg.

“Wij zagen op het digitale wedstrijdblad twee spelers in het rood ingekleurd staan. Die rode kleur betekent dat er met een speler iets niet volgens de regels is verlopen. Doelman Gregory Delwarte kreeg in Sportleven van 30 maart een schorsing als trainer vanaf 14 april tot en met 20 april. De match werd gespeeld op zondag 17 april en Akren zette hem in het doel. Volgens ons mag iemand die verbod krijgt om zich in de neutrale zone te begeven ook niet als speler op het veld staan. De tweede speler die met rood was aangeduid, is Julien Toussaint. Om welke reden die jongen geschorst was, is ons niet duidelijk. Hier gaat het niet om een schorsing door kaarten, maar wat is de reden dan wel? Dat weet ik niet. We hebben dus klacht ingediend bij de bond.”

Julien Toussaint speelde in de eerste helft van dit seizoen voor vierdeklasser Ath, dat begin december in bevordering B forfait gaf voor de rest van het seizoen. Op 19 januari tekende Toussaint een overgang wegens speciale omstandigheden bij Akren en werd vanaf 30 januari bijna wekelijks opgesteld. In Sportleven van deze week woensdag staat dat de zaak volgende week woensdag om 15.30 uur in Brussel zal worden behandeld.

Akren eerder al punt kwijtgespeeld

Wat betekent dit nu voor RC Mechelen? Heel veel. Stel dat Akren zijn punt moet afgeven, dan komen beide ploegen gelijk te staan met 22 punten en hebben zij elk vijf matchen gewonnen. Dan wordt in het nationale voetbal naar het doelsaldo gekeken en dat is voor RC Mechelen een pak beter dan voor Akren. Als Akren in het ongelijk wordt gesteld, blijft RC Mechelen in derde klasse. Pittig detail: in januari moest Akren ook al een punt inleveren, omdat het in twee matchen een niet-gekwalificeerde speler had opgesteld.

Meer sportnieuws