Basketbalfinale Beker van Antwerpen vrouwen Phantoms Rupel Basket 78 Phantoms Boom Basket 50

Ervaring haalt het van jong geweld

In de finale van de Beker van Antwerpen bij de vrouwen stonden gisteren twee ploegen van dezelfde club tegenover elkaar. De ervaring van Phantoms Rupel Basket haalde het gezwind van haar jonge tegenstander, Phantoms Boom Basket.

pvr

Onmiddellijk na de start grepen de anciens hun jonge tegenstander bij de keel. Phantoms Rupel Basket haalde al haar wapens boven: techniek, shot, fysieke uitstraling en reboundkracht. Grote bezielers van deze pletwals waren het duo Natalie De Roeck-Vreny Van Driel. Onder hun beiden scoorden ze 45 punten, eerlijk verdeeld: 23 voor Van Driel en 22 voor De Roeck. Het was duidelijk dat de stress zich meester had gemaakt van het jonge Boom Basket-team. Aan de rust lag de wedstrijd al in een definitieve plooi: 38-17.

Na de hervatting leek het er even op dat de jongeren hun vel duur gingen verkopen. Ze scoorden zeven punten op rij (38-24). De ouderen namen echter opnieuw de wedstrijd in handen en op het einde van het derde kwart stond er een verschil van 30 punten op het bord.

“De titel gaat alleszins naar Boom”, lachte voorzitter Sven Van Assche. “Voor ons werd het vandaag een hoogdag, te meer omdat na een ongelooflijke rollercoaster onze miniemen meisjes net voordien Antwerp Giants met 62-56 hadden geklopt en dit voor 400 enthousiaste Boomse supporters. Voor een club, die pas een jaar geleden is opgericht, kan dat tellen. Hoe dan ook, vanavond nog barst in Boom een geweldig feest los.”

PHANTOMS RUPEL BASKET: Van Driel 23, De Roeck 22, Schnorbusch 18, Lauwers 2, Hertmans 2, Van Laer 2, Dhooghe 2, Verrept 2, Callebaut 2, De Boeck 2. PHANTOMS BOOM BASKET: Hertmans Jani 4, Hertmans Gaelle 6, Van de Stock 5, Umans 9, Lyssens 8, Mampaey 2, Vloeberghs 2, De Decker 4, Verlinden 6, Verwimp 7.

Meer sportnieuws