“Heb zes unieke weken meegemaakt”

Frank Magerman, twee jaar geleden als speler van Beerschot Wilrijk. Ondertussen zit hij als coach op de bank. Foto: WAS

Voetbal3de klasse beerschot wilrijk - hamme (vanavond om 20.30 uur op het kiel) - Beloftencoach Frank Magerman zit ook in galawedstrijd als assistent op de bank

“Heb zes unieke weken meegemaakt”

Print

Vanavond maken de twee kampioenen uit derde klasse, Beerschot Wilrijk en VW Hamme, op het Kiel onder elkaar uit wie zich kroont tot algemeen kampioen van derde klasse.

Twee jaar geleden vierde Frank Magerman als sterkhouder op het middenveld de eerste titel van Beerschot Wilrijk mee in eerste provinciale. Diezelfde avond nog maakte de ex-middenvelder bekend dat hij een punt zette achter zijn mooie carrière als voetballer, maar dat hij wel bij de club bleef en coach werd van de beloften. Door het uitvallen van assistent-coach Marc Noë enkele weken geleden zat Magerman de laatste weken van de competitie terug op de bank als assistent van Dennis van Wijk. Vorige week vrijdag werd Magerman zo op de laatste speeldag kampioen met zijn beloftenteam, om zondag dat feestje nog eens over te doen met het eerste elftal.

kloof dichten

“Ik ben blij dat ik van Beerschot Wilrijk de kans kreeg om hier mijn eerste stappen te zetten als coach”, legt Magerman uit. “Het is toch altijd afwachten of het trainersschap je bevalt. Hoewel iedereen het liefst toch zelf op dat veld staat, weet ik ondertussen dat ik enorm graag trainer ben. Als leraar L.O. werk ik dagelijks met scholieren tussen dertien en vijftien jaar. Bij de beloften kreeg ik de 18- tot 20-jarigen onder mijn hoede. Dat is ideaal. Als voetballer wou ik alles winnen. Als coach is dat niet anders. Dat ik mijn tweede jaar als beloftencoach al een titel mocht vieren, is echt superleuk. Ik ben vooral blij voor de jongens van mijn ploeg die toch heel wat stappen voorwaarts zetten. Een heel seizoen bengelden we rond de vijfde plaats, maar na Nieuwjaar klommen we naar boven en wonnen we de duels tegen onze rechtstreekse concurrenten. Die titel zorgde voor veel voldoening. Het is nu de bedoeling de kloof tussen beloften en eerste elftal te verkleinen. Die afstand is nu nog te groot, ook omdat de druk bij een club als Beerschot Wilrijk bijzonder groot is.”

Unieke ervaring

Toen Magerman de kans kreeg om ook bij het eerste elftal op de bank te gaan zitten, heeft hij niet lang getwijfeld. “Wat Marc Noë meemaakte, wens je niemand toe, maar voor mij is het natuurlijk een unieke ervaring geweest. Ik maakte de zes meest intense, beslissende weken mee als assistent bij het eerste elftal, terwijl ik ook de beloften bleef coachen. Dat maakt de betrokkenheid plots een pak groter. Het was een leerrijke periode, maar goed. Volgend seizoen ga ik opnieuw met veel plezier aan de slag als beloftencoach. Daar wacht weer een nieuwe uitdaging met een nieuwe ploeg in een zwaardere reeks. Verder in de toekomst wil ik voorlopig niet kijken.”

Ploegnieuws: keuze te over voor coach Dennis van Wijk, die op uitzondering van zijn vijf vaste afwezigen, Vinnie Verhoeven, Dyron Daal, Anthony Portier, Davy De Beule en Franck Nkela kan beschikken over alle andere spelers uit de A-kern.

Kern: Snyders, Schrauwen, Smet, Snoeys, Meeus, Santermans, De Jonghe, Thompson, Pietermaat, Geudens, Hmouda, Losada, Schaessens, Ventôse, Vansimpsen, Fockaert, Ruytinx, Muñoz-Herrera.

Meer sportnieuws