“Eerste goal in twee jaar, maar ze levert helaas niet veel op”

Nils Vertessen (rechts) van Linda Olen zet Heikantspeler én Olenaar Glenn Van Genechten onder druk. Foto: mia uydens

Voetbal eindronde stijgers 2De provinciale linda olen 1 - heikant 2 - Joachim Heremans en Linda Olen kunnen blijven hopen op promotie

“Eerste goal in twee jaar, maar ze levert helaas niet veel op”

Print

Linda kan blijven dromen van promotie naar eerste provinciale, maar dan zullen de Olenaars zondag wel een 1-2 achterstand goed moeten maken op het veld van Heikant Berlaar.

In de eerste helft waren de bezoekers heer en meester en dat is ook Joachim Heremans niet ontgaan.

“Onze eerste 45 minuten waren slecht op alle vlakken. We wonnen geen enkel duel en ook ons spel was niet goed. Dat moest na de pauze veranderen en we hebben ons inderdaad helemaal herpakt. We zijn er allemaal voluit voor gegaan en dat werd al snel beloond.”

Na amper vier minuten zette Joachim Heremans met een mooie lob over de bezoekende doelman Thys de 1-1 op het bord en hij was zichtbaar tevreden met die goal.

“Ik had twee jaar niet meer gescoord en iedereen was maar aan het roepen op een goal. Ook de trainer vroeg me om nog eens te scoren voor hem en dat is nu gelukt. Ik kwam naar binnen, zag niet meteen een aanspeelpunt en trapte de bal dan mooi binnen. Natuurlijk had ik liever gehad dat die goal ons iets had opgeleverd. Na de gelijkmaker dwongen we nog enkele kansen af, maar die werden gemist. In plaats van 2-1 werd het dan 1-2 en dat was een flinke opdoffer.”

Linda Olen zal zondag in de terugwedstrijd dus een 2-1 achterstand goed moeten maken, maar de Olenaars geloven nog allemaal rotsvast in een goede afloop.

“Er staat ons zondag inderdaad een pittige wedstrijd te wachten door deze nederlaag, maar anderzijds is er nog niets verloren. We hebben in die tweede helft getoond, dat we kunnen voetballen en dat we Heikant pijn kunnen doen. Als we er zondag allemaal voor gaan, is alles zeker nog mogelijk. De hele ploeg wil promoveren naar eerste provinciale en het is nu aan ons om zondag te tonen hoe groot die wil is.”

Meer sportnieuws