AA Gent ontvangt Club Brugge met nieuw “opzwepend” strijdlied

Print

Het orkest Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor hebben woensdag onder leiding van dirigent Hervé Niquet het nieuwe strijdlied van AA Gent opgenomen in het Sint-Michielstheater in Etterbeek. De hymne van de Buffalo’s zal zondag, wanneer de regerende landskampioen titelfavoriet Club Brugge ontvangt op de zevende speeldag van Play-off I in de Jupiler Pro League, voor het eerst weergalmen in de Ghelamco Arena.

In aanwezigheid van onder anderen clubvoorzitter Ivan De Witte, coach Hein Vanhaezebrouck en de spelers van AA Gent speelde Brussels Philharmonic het opzwepende strijdlied. Maar liefst 29 koorzangers en gasttenor Denzil Delaere zongen de tekst van de anderhalve minuut durende hymne in. Nadien werd de delegatie van de Buffalo’s getrakteerd op een klein concert.

Zondag zullen Gouden Schoen Sven Kums en zijn ploegmaats in de topper tegen competitieleider en titelfavoriet Club Brugge de Ghelamco Arena voor het eerst betreden onder begeleiding van het nieuwe strijdlied, dat “samen met het bestaande clublied zal bijdragen tot het optimaliseren van de ambiance bij de aftrap van de thuiswedstrijden van KAA Gent”. De supporters zullen de tekst van het muziekstuk kunnen volgen op de grote schermen in het stadion.

De opnames van het strijdlied waren aanvankelijk voorzien op 22 maart, tien dagen voor de start van de Play-offs. Door de aanslagen in Brussel en Zaventem besloten AA Gent, Brussels Philharmonic en Vlaams Radio Koor een nieuwe datum te prikken.

Ivan De Witte: "Doet me denken aan Champions League-hymne"

De hymne viel meteen in de smaak bij clubvoorzitter Ivan De Witte. "Ik vond het geweldig en ben zelfs een beetje verrast door de impact ervan. Het zal fantastisch zijn als we dit in ons stadion kunnen afspelen", zei De Witte. "De hele club zit in een nieuwe fase en dan hoort een nieuwe hymne bij onze evolutie. We zitten sportief op een ander niveau, hebben een nieuw stadion en ook financieel zijn er zaken veranderd. Het strijdlied is een kleine Champions League-hymne, wat een beetje symbool staat voor onze toekomstambities. Ook andere grote clubs, zoals Liverpool, hebben een eigen lied. We willen helemaal niet de Buffalomars vervangen, beide liederen kunnen naast mekaar zorgen voor een betere sfeer."

Ook Gent-coach Hein Vanhaezebrouck genoot met volle teugen van het kleine concert. "Het is een zeer stijlvol nummer en past goed bij deze club. De supporters hebben er een extra lied bij dat de komende jaren gezongen kan worden", reageerde "HVH", die de kansen van AA Gent op een verlenging van zijn titel klein inschat. "We zijn nog niet helemaal uitgeteld, maar het wordt zeer moeilijk. We proberen ieder jaar voor de prijzen te gaan. Als we dit jaar de hoofdvogel niet afschieten, proberen we volgend seizoen gewoon opnieuw."

AA Gent staat op vier speeldagen van het einde van de competitie op de derde plaats in het klassement, op zes punten van leider Club Brugge. Zondag ontvangen de Buffalo's de Brugse titelfavoriet. De topper in de Ghelamco Arena zal voor het eerst ingeluid worden door het nieuwe strijdlied, dat begint met de woorden "Buffalo, Buffalo, trek nu ten strijde".

MEER VOETBALNIEUWS