© Theo Derkinderen

Bewoner loopt lichte brandwonden op

Veel rook na brand in slaapkamer

Het heeft maandag gebrand in een woning in de Leemstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Het vuur ontstond in een slaapkamer. De brandweer kreeg de situatie snel onder controle.

tdk

De brand in de slaapkamer werd door de bewoner zelf opgemerkt. “Hij heeft heel koelbloedig gehandeld”, reageert kapitein Tim Jacobs van de post Putte van brandweerzone Rivierenland. “De man heeft de deuren dichtgedaan om te vermijden dat het vuur en de rook ook grote schade zouden aanrichten in de rest van het huis. Ik vermoed dat hij ook gepoogd heeft om het vuur nog te blussen, want hij liep lichte brandwonden aan de handen en het hoofd op en ademde toch wel wat rook in.”

Bij aankomst van de brandweer steeg er al heel wat rook op uit de woning. Brandweerlui drongen met persluchtmaskers het huis binnen en kregen de brand in de slaapkamer snel onder controle. “Eén slaapkamer heeft toch wel wat brandschade. Een tweede slaapkamer heeft vooral veel rookschade. De rest van de woning is grotendeels gevrijwaard.”

De brandweer verluchtte het gebouw grondig. De vogels van de bewoner werd door buren opgevangen. De bewoner zelf is voor een medische controle naar het ziekenhuis overgebracht.

De oorzaak van de brand moet mogelijk bij een elektrisch apparaat worden gezocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners