© Archiefbeeld PH

Zaakvoerder verkoopt verdovende middelen in horecapand

De lokale politie voerde zaterdagnacht een grootschalige controle uit in enkele horecazaken in Mechelen en Willebroek. Zes zaakvoerders en 24 bezoekers liepen tegen de lamp. “Dit is een duidelijk signaal aan de bezoekers van de cafés”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande.

bap

De politiezone Mechelen-Willebroek kreeg voor de actie steun van de federale politie. Zij stelde drugshonden ter beschikking. De actie die zaterdagnacht plaatsvond past in “een algemeen beleid om toezicht en controle uit te oefenen op de horecazaken in onze zone, alsook het aanpakken van overlastgevoelige plaatsen”. De politie voerde controles uit in de Abeelstraat, de Oude Liersebaan en in de Schoolstraat in Mechelen en in de Dokter Persoonslaan in Willebroek.

“De afgelopen maanden kregen we meldingen van onder meer gebruik en verkoop verdovende middelen, wildplassen, vechtpartijen, illegale vreemdelingen, diefstallen en dronkenschap”, vertelt Van de Sande. “Met deze actie wensen we de overlast voor de respectievelijke buurt terug te dringen en is het een duidelijk signaal aan de bezoekers van de cafés en bij uitbreiding de buurt.”

Rookverbod

In totaal werden er controles uitgevoerd bij 64 personen. 39 onder hen waren al gekend bij de politie voor gerechtelijke feiten. De politie kliste ook een zaakvoerder die verdovende middelen verkocht, hij wordt ter beschikking gesteld van het parket. Drie mede-zaakvoerders kregen dan weer een proces-verbaal opgesteld omdat ze het verkopen van drugs toelieten in hun handelszaak. Twee zaakvoerders leefden het rookverbod in hun zaak niet na. Zij werden hiervoor geverbaliseerd.

Negentien bezoekers waren in het bezit van een kleine hoeveelheid drugs en krijgen hiervoor een proces-verbaal. In totaal werd er 12,5 gram hasj, 2,6 gram cannabis, drie joints en twee bolletjes in beslag genomen. Vier bezoekers stonden nog geseind in een gerechtelijk dossier en werden overgebracht naar het commissariaat. Een bezoeker was in het bezit van een boksbeugel, een verboden wapen dat in beslag werd genomen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio