Ketnetheld zet jeugd met Parkour aan tot meer beweging

In basisschool Sint-Jozef Coloma in Mechelen is maandag de campagne Parkour gelanceerd. In meer dan duizend Vlaamse basisscholen moet ze jongeren aanzetten om meer te bewegen. Nicolas Vanhole, een bekende freerunner en Ketnetheld, is peter van de campagne.

Sven Van Haezendonck

Een recente studie van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid leverde recent choquerende resultaten op: jongeren tussen 10 en 17 jaar zitten bijna negen uur per dag stil. Een rapport geeft aan meer in te zetten op het stimuleren van beweging op school en thuis.

Parkour is een opkomende hippe sport, waarbij je je op een veilige en creatieve manier kan bewegen van het ene punt naar het andere, langs verschillende obstakels.“Parkour is een vrije manier van bewegen waarbij je de omgeving leert gebruiken. Het is de bedoeling dat we kinderen op lange termijn laten bewegen dankzij leuke en laagdrempelige oefeningen en spelletjes die overal mogelijk zijn. Zo kan iedereen bewegen waar en wanneer hij of zij wil”, legt Nicolas uit.

De campagne moet jongeren ook meer op de fiets of te voet naar school krijgen, omdat ze tegelijk een pleidooi is voor investeringen in een veilige publieke ruimte met voldoende mogelijkheden voor beweging.

www.octopusverkeersland.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio