© Philippe Desmet

Party Ride slachtoffer van oplichter

De Nederlandse oplichter Ruben Coenraad bedroog op enkele dagen tijd een tiental gedupeerden. Het limousinebedrijf Party Ride is één van zijn slachtoffers.

Philippe Desmet

De oplichter Ruben Coenraad (24) bracht vorige week enkele dagen door in België. Hij liet een spoor van onbetaalde rekeningen achter. Een van de slachtoffers is Peter Van Eyndhoven, zaakvoerder van limoverhuurbedrijf Party Ride. Van Eyndhoven werd voor 2.000 euro opgelicht. “Coenraad had een limo gehuurd met champagne en wodka. Het verschuldigde bedrag had hij overgeschreven, beweerde hij.” Van Eyndhoven kreeg een overschrijvingsbewijs te zien, maar achteraf bleek dit enkel een screenshot te zijn van een onecht betalingsbewijs.

Dankzij de hulp van een alerte taxichauffeur en Van Eyndhoven werd de fantast vorige dinsdag gearresteerd worden. Veel hoop om het achterstallig bedrag van Coenraad te innen heeft Van Eyndhoven niet. “Een kale kip kan je niet plukken, maar sommige gedupeerden hebben wel een advocaat op de zaak gezet. We wachten af.”

Om dergelijke fiasco’s te vermijden, wijzigt Van Eyndhoven zijn beleid: “Indien er geen geld op mijn rekening staat bij de aanvang van de rit, dan zal de klant voortaan cash moeten betalen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners