Politie zoekt beeldmateriaal om daders van rellen in Deurne te kunnen vatten

De Antwerpse politie roept mensen die beeldmateriaal in hun bezit hebben van de onlusten na de wedstrijd Antwerp – Eupen op om die te bezorgen. Op die manier hoopt de politie meer daders te kunnen identificeren.

Na belangrijke titelmatch op de Bosuil kwam het zaterdag in de straten rond het stadion in Deurne tot rellen waarbij enkele tientallen heethoofden zware schade aanbrachten aan straatmeubilair –en infrastructuur en aan politievoertuigen. Een tiental agenten raakte gewond, voornamelijk door objecten die ze naar het hoofd kregen geslingerd.

Enkele hooligans konden op de avond van de feiten worden ingerekend, maar heel wat onruststokers konden tijdens het kat-en-muisspel aan de politie ontsnappen. De politie hoopt nu via foto’s en videomateriaal van getuigen om alsnog een aantal aanstokers bij de lurven te kunnen vatten.

“Om diegenen die verantwoordelijk zijn voor dit geweld op te sporen, vragen we de hulp van het publiek”, schrijft de politie in een persbericht. “Heeft u iets gefilmd of heeft u bewakingsbeelden van de omgeving, bewaar ze dan en bezorg ze aan de politie via opsporingen@politie.antwerpen.be. Ook nuttige foto’s kan u aan de politie bezorgen.”

Intussen zijn er op Facebook nieuwe beelden opgedoken van de opstootjes (zie boven). Een bewoner van de Jan Welterslaan filmde vanuit zijn raam hoe de politie met het waterkanon enkele heethoofden uiteen drijft.

Meer voetbalnieuws