Opnieuw marmeren blokken met ton cocaïne in getransporteerd via Antwerpse haven

De twee blokken marmer waar de cocaïne in verstopt zat die tijdens het paasweekend werd aangetroffen. Foto: FGP Limburg

Opnieuw marmeren blokken met ton cocaïne in getransporteerd via Antwerpse haven

Print

Voor de tweede keer op enkele weken tijd heeft het Limburgse gerecht een grote partij cocaïne gevonden in zware marmeren blokken. Dit keer werd er in twee blokken, die elk zestien ton wogen, 928 kilogram aangetroffen. Samen met de drugs die tijdens het paasweekend werden gevonden, loopt de hoeveelheid in marmeren blokken verstopte cocaïne op tot 2,5 ton. De groothandelsprijs van de coke bedraagt 75 miljoen euro, de straatwaarde is zeker het dubbele.

Tijdens het weekend van 27 en 28 maart deed de FGP Limburg zijn grootste cocaïnevangst ooit. Bij huiszoekingen in Heist-op-den-Berg, Lommel, Overpelt, Dilsen-Stokkem, Lanaken en Maasmechelen werden drie partijen van 500 kilogram gevonden. Die zat verstopt in marmeren blokken van veertien tot zestien ton. De vier verdachten die daarbij werden gearresteerd, afkomstig uit Maasmechelen en Dilsen-Stokkem, zitten sindsdien in de cel.

Via haven van Antwerpen

Het onderzoek naar het drugsnetwerk ging ondertussen verder. Zo kwam de FGP Limburg een nieuwe zending van vijf marmeren blokken op het spoor, opnieuw van zestien kilogram per blok. Ze waren per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen verzonden. Daar werden ze in beslag genomen.

In twee blokken bleek een partij cocaïne van 928 kilogram te zitten. Dat brengt de totale hoeveelheid in beslag genomen cocaïne in dit onderzoek al op bijna 2,5 ton, goed voor een groothandelsprijs van 75 miljoen euro.

.

Nu in het nieuws