Malinovsky maandenlang out, kans reëel dat hij niet meer voor Genk zal spelen

Slecht nieuws voor Racing Genk-speler Ruslan Malinovsky (22). De Oekraïner heeft in de match bij Club Brugge (3-1) de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd, meldt KRC Genk maandagmiddag. Hij moet geopereerd worden en er wacht hem een lange revalidatie. Zijn seizoen zit er sowieso op. Daardoor lijkt de middenvelder niet meer in actie te zullen komen voor de Limburgers, dat hem maar tot het einde van dit seizoen huurde van eigenaar Shakhtar Donetsk.

wic

Genk heeft geen aankoopoptie bedongen op Malinovsky, maar heeft wel een voorkooprecht bedongen. De vraag is echter of blauw-wit deze zal lichten in de wetenschap dat de 22-jarige Malinovsky nog lang out zal zijn.

Het is nu aan eigenaar Shakhtar om te bepalen waar en wanneer Malinovsky geopereerd zal worden. “Het nieuws kwam vandaag hard aan bij Ruslan, voor wie er een lange revalidatie wacht. Zijn ploegmaats en de hele KRC Genk familie wensen hem veel sterkte en een spoedig herstel”, meldde blauw-wit.

De Oekraïner liep de blessure zondag op na zowat een uur spelen. Hij had zich mistrapt en moest meteen in tranen van het veld gedragen worden.

MEER OVER KRC Genk

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL