© ima

Vijf jaar cel voor homejacking in Zoersel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Chilenen William S.R. en Sarai P.M. veroordeeld tot vijf jaar cel voor een brutale homejacking in Zoersel. Samen met twee kompanen, die niet geïdentificeerd werden, hadden ze de bewoners drie uur lang gegijzeld gehouden. De rechtbank beval ook hun onmiddellijke aanhouding, want de twee lieten verstek gaan op hun proces.

De vier daders, onder wie een vrouw, waren in de nacht van 20 op 21 mei 2013 een woning aan de Antwerpse Dreef langs de achterdeur naar binnen gedrongen. De bewoners, een 84-jarige man en zijn 60-jarige zoon, werden bedreigd met messen en geslagen. De slachtoffers moesten hun geld, bankkaarten en codes afgeven en werden vastgebonden. De vader werd opgesloten in de slaapkamer, de zoon in de berging.

Terwijl twee daders naar een bankautomaat gingen om met de kaarten geld af te halen, bleven hun twee kompanen de bewoners bewaken. Pas drie uur later vertrokken ze. De zoon slaagde erin om de politie te verwittigen.

De politie vond op 1 juni 2013 een Saab terug in Asse, die eind april in Brecht gestolen werd. De wagen werd ook ten tijde van de homejacking in Zoersel opgemerkt. In het voertuig werd een handpalmafdruk van William S.R. teruggevonden. Op een stukje kauwgom werd het DNA van Sarai P.M. aangetroffen. Beiden hadden het land intussen al verlaten en konden niet meer worden aangetroffen. De twee andere daders werden niet geïdentificeerd.

Vastgoed

Jobs in de regio