© Sven Van Haezendonck

© rr

1 / 2

Veertigers gooien leven om en starten B&B in Andalusië

Peter Rappoort (43) en Elvira Delodder (45) gooien hun leven om. Hun job in Mechelen geven ze op, hun huis in Bonheiden hebben ze verkocht. Ze verhuizen naar Andalusië in Spanje, om er een B&B op te starten in een gerenoveerd boederijtje.

Sven Van Haezendonck

De twee veertigers hebben allebei ervaring in de horeca. Peter werkte onder andere in De Keizerin en Den Grooten Wolsack, Elvira in het Ankercafé dat toen nog Keizershof heette. “Sinds 1999 werkte ik in de grootkeuken van het Sociaal Huis Mechelen, waar wij dagelijks 650 maaltijden klaarmaakten voor bijvoorbeeld het Hof van Egmont en de dienstencentra”, vertelt Elvira.

Haar man Peter werkte ondertussen bij de technische dienst in het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker. “Afgelopen vrijdag hebben we daar afscheid genomen van onze familie, vrienden en collega’s. Er waren ongeveer 150 mensen van de partij”, zegt Peter.

Al die bekenden hopen ze binnenkort zeker eens te verwelkomen in hun nieuwe thuis in het Spaanse Santopétar, op iets meer dan tweeduizend kilometer van Mechelen. “Dat is een gehuchtje van misschien 25 huizen in de buurt van Taberno, tussen Almeria en Murcia. Het is daar nog niet supertoeristisch, maar het is wel ideaal om Granada, Cordoba en de Sierra Nevada te ontdekken” , zegt Elvira.

"Wij waren op slag verkocht"

Het paar opent er een bed en breakfast. “In een typische corticho, een gerenoveerd boerderijtje met een zwembad op het platteland. Toen wij er een eerste keer naar gingen kijken, waren wij op slag verkocht. ‘Dat is het’, zeiden we tegen elkaar. Het was helemaal ons ding. Wij zullen er vier gastenkamers uitbaten, en we gaan er ook zelf koken voor onze gasten”, legt Elvira uit.

De goesting om naar Andalusië te verhuizen ,was er bij Elvira en Peter al een tijdje. Bijna vijf jaar geleden hadden ze er al een appartement gekocht in Vera, aan de kust. “Het klimaat, de rust en het lekkere eten trekken er ons aan. De mensen zijn er ook erg vriendelijk, minder gejaagd als hier”, geeft Peter aan. Die ervaring sterkte hen om er zich voorgoed te vestigen.

www.riaflora.esMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio