© Joren De Weerdt

Christophe Lambrecht keert terug naar zijn roots

In snel veranderende tijden is er één zekerheid. Christophe Lambrecht (46) die elke voormiddag met zijn diepwarme stem de muzikale passie preekt. ‘De nonkel’ van Studio Brussel draait dagelijks de juiste muziek op het juiste moment. Dat deed hij twintig jaar geleden ook al. Niet voor heel Vlaanderen, wel voor Herentals en omstreken. CittA Kempen trok met hem terug naar de plek waar het allemaal begon.

Er zijn vele seizoenen verstreken sinds Christophe Lambrecht voor het laatst in café De Max in Herentals was. “Het lijkt niet zo. Het is alsof ik hier nooit ben weg­geweest. De Max voelt aan - en ik behoed me voor ­pathetische uitspraken - als thuiskomen. Jongens, hier is veel veranderd. En toch weer niet. Ik proef nog dezelfde sfeer als in mijn jeugd.”

In De Max draaide Lambrecht platen tot in de vroege uurtjes. "Legendarische feestjes ­waren dat. Een avond begon doorgaans in De Brigand met een croque-monsieur. Nadien ­gingen we uit om in het holst van de nacht in De Max te ­belanden. Met uitbaters Luc en Geert Schoors discussieerde ik tot de ochtendstond over muziek."

"Beide broers Schoors beschikken over de gave om de sfeer naar hun hand te zetten. Ze plaatsen het juiste volk achter de toog en de discobar. Hun talent kan je niet vatten in een business­model. De pure authenticiteit is de straffe troef van deze kroeg. Hier is niets in scène gezet. Een café zoals je er tegenwoordig ­zelden nog een vindt. Ik besef dat het melig klinkt, maar hier woonde mijn tweede familie.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio