© Patrick Hattori

Drie schoolbesturen werken aan fusie

Drie schoolbesturen in de regio Mechelen hebben beslist om te groeien naar één vzw, voorlopig met de roepnaam De Weg. Samen bieden onderwijs aan 6.500 kinderen, jongeren en volwassenen.

Sven Van Haezendonck

Het gaat om Katholiek Onderwijs De Pelgrim vzw met onder meer COLOMAplus in Mechelen en het Sint-Norbertusinstituut in Duffel, de vzw Verenigde Scholen Ursulinen Mechelen en Hagelstein in Sint-Katelijne Waver, en het schoolcomité van de Sint-Lambertusschool in Muizen. Er lopen ook nog gesprekken met andere geïnteresseerde schoolbesturen.

“Dit proces van bestuurlijke optimalisering en schaalvergroting wordt gestimuleerd door de koepel Katholiek Onderwijs en de Vlaamse overheid”, zegt woordvoerster Ingeborg De Cooman. In de komende maanden werken de verschillende besturen aan een grondige juridische, administratieve, financiële en infrastructurele analyse. “Het samengroeien tot één vzw heeft vooral bestuurlijke gevolgen. Elke school blijft als eigen entiteit bestaan, elk met zijn of haar eigen pedagogisch opvoedingsproject én identiteit”, legt De Cooman uit.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio