© Photo News

John Degenkolb tevreden na eerste wedstrijd van het seizoen

John Degenkolb (Giant-Alpecin) reed zondag met de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt (cat. 1.BC) zijn eerste wedstrijd van het seizoen. “De steun van de fans vandaag was fantastisch”, aldus de Duitser, die drie maanden geleden werd aangereden op trainingsstage in Spanje.

De 55e editie van de Rund um den Finanzplatz stond in het teken van de terugkeer van Degenkolb. De 27-jarige Duitser werd op 23 januari samen met zes ploegmaats aangereden tijdens training. De averij was groot. Degenkolb had een reeks snijwonden, brak zijn voorarm en verloor bijna zijn wijsvinger. Na ruim drie maanden inactiviteit stond de ex-winnaar van Parijs-Roubaix zondag opnieuw aan de start van een wielerwedstrijd. “Van bij de start heb ik geprobeerd om mezelf te tonen vooraan het peloton. Het tempo lag al snel hoog en na vier uur wedstrijd ging het licht uit. Maar al bij al ben ik tevreden met mijn prestatie. Ik heb geprobeerd om hard te werken voor de ploeg.”

Degenkolb hoopt de komende maanden zijn conditie aan te scherpen. “Ik mis uiteraard nog wedstrijdritme. Ik heb richting deze wedstrijd geen specifieke voorbereiding gehad. Het grootste doel was dat ik weer een rugnummer kon opspelden. En dat is gebeurd. Tegen de Tour hoop ik er weer te staan. De steun van de fans vandaag gaf mij in ieder geval heel veel vertrouwen naar de toekomst toe.”